Nova Unitat de Fibrosi Quística

Gràcies a la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu, s’ha posat en marxa la nova Unitat de Fibrosi Quística a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

La nova infraestructura, única a Europa, ha estat dissenyada per millorar l’eficàcia i el confort en l’atenció als pacients, i s’ha basat en dos grans principis:

Consultes centrades en els pacients: En una patologia d’ abordatge pluridisciplinari com és la fibrosi quística, es fa necessària la coordinació perfecta entre els especialistes en benefici dels pacients. En les noves consultes són els professionals mèdics i d’ infermeria els que es desplacen, en comptes dels pacients.

Separació de pacients pediàtrics i adults: Un dels reptes principals de la Unitat de Fibrosi Quística és evitar les infeccions creuades entre infants i adults. Per això, les consultes s’han vertebrat en dos passadissos paral·lels, un per a infants i l’altre per a adults, separats per una àrea central on treballen els especialistes comuns.

La nova unitat és a la mateixa planta on hi havia l’anterior, però ara n’ha triplicat l’espai útil, amb un disseny acollidor per als pacients i les seves famílies. I per als professionals de l’hospital, els nous espais i equipaments signifiquen una millora en la feina diària i també una oportunitat per assegurar una bona coordinació en la transició del pacient pediàtric a pacient adult.

Addicionalment, la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu ha fet possible la creació de nous gabinets per fer proves als pacients infantils de fibrosi quística i altres pacients pediàtrics, com ara infants amb discinèsia ciliar, malaltia de Crohn o malformacions cardiològiques. Són instal•lacions modernes on els pacients pediàtrics són parcialment sedats per poder-los fer les exploracions amb els nous equipaments tecnològics d’última generació (principalment, broncoscopis i fibroscopis digestius).

 

Fibrosi quística

La fibrosi quística és una malaltia genètica que afecta els pulmons, l’aparell digestiu i altres òrgans del cos en alterar el funcionament correcte de les cèl•lules que produeixen el moc, la suor i els enzims digestius. Les secrecions de l’organisme, que normalment són fluides, es tornen més espesses. En comptes d’actuar com a lubricant, les secrecions poden obstruir els conductes aeris als pulmons, impedir el moviment dels enzims pancreàtics cap a l’intestí o bloquejar les vies biliars al fetge.

Fundació Privada Daniel Bravo Andreu

La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu dona suport a iniciatives singulars que tenen un impacte positiu en els pacients, les seves famílies i la societat en general.

La Fundació ha treballat conjuntament amb l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per fer de la nova Unitat de Fibrosi Quística un centre assistencial d’excel•lència en aquesta patologia. Amb aquesta iniciativa, la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu mostra el suport i l’atenció que dedica a les malalties minoritàries.